Vinter outfit

Maggans nya vinter oufit som hon har fått av mormor...









Ful-dag


Under en längre period har jag haft en "ful-dag", så vad passar inte bättre då än en makeover? I ett ilat ögonblick på väg hem från jobbet fick jag för mig att jag skulle färga håret. Sagt och gjort så sprang jag in där och kom ut med en massa andra saker jag egentligen inte skulle ha.

Hade tänkt mig en mörkbrun färg med blekta partier i underhåret, men med egen erfarenhet av blekningar så tog jag tillslut mitt förnuft till fånga och satsade på en toning istället. Om inte färgen skulle bli bra dvs. Blekningen sket jag i också. Har väl aldrig hänt förr, så lite förvånad blev jag faktisk av mig själv. Som sagt, en massa annat jox följde med; neger på burk, ögonskugga, nagellack, eyeliner och ett läppglans som luktar äckel-päckel-vanilj.

Jag försökte övertala sambon att följa med till skogen och sno en granjävel ikväll, men han törs inte med rädsla av att bli påkommen av markägaren! Haha, är han inte söt eller vad? Han föreslog istället vi ska rensa upp bland allt skrot i källaren, och sortera det så fint i lådor. Jaja, kvällen är inte slut än.








Grattis till er!

Vill passa på att säga grattis till L.B , M.H, E.E och A.E som också väntar barn i maj/juni..
Känner på mig att det kommer att bli en riktig babyboom i vår, och man kan ju undra om vi alla haft tråkigt i sommar, med tanke på att alla blir gravida till höger och vänster.

Trevligt med lediga mammor i sommar så man har någon att prata bajs och bröstläckage med, trots att jag har sagt jag vägrar bli en typisk mamma, ni vet sånna som tror världen kretsar runt just deras unge, och skam på er som inte vill lyssna på förstoppnings problem eller senaste barnvagnsmodellen.






Recept tack

Är det någon av er bullmammor därute som har/kan ett recept på lussebullar, inte lussekatter utan bullar som har någon slags vaniljfyllning i? Blev så sugen på att baka sådana men hittar inget recept.

Anyone?



Hittade ett recept på internet, kan någon jävel förklara för mig som tydligen inte fattar vad kakfyllning är?

Ingredienser
150 g margarin, smält
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5-1 g saffran
1 ägg
1 tsk salt
1 dl strösocker
13-14 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g mandelmassa, grovriven
2 påsar kakfyllning???
1 ägg
Ugn: 200°

Öhh jaha, bakar för fullt nu, utan den förbannade fyllningen så vi får väl se hur det blir med den saken. Synd Monica att jag inte såg ditt recept innan jag var och handlade, men det får bli nästa gång!




Som det mesta annat jag gör så måste jag bara överdriva litegrann, så såhär slutade förstås mina belgian blue bullar!



Rip

Idag går mina tankar till Desiree Stenvall & bror, och framförallt deras  anhöriga, som tragiskt nog omkommit båda två i en bilolycka på väg mot arvidsjaur. Livet kan vända fortare än vi anar, så var rädd om er därute och kör försiktigt efter vägarna.

Livet är bara så jävla orättvist ibland.







Du fattas oss.

v 13 (12+5)

Vecka 13

Kroppen:
Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. ( Öh Jeej!?)  Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.


Har för övrigt blivit lite bättre med humöret, jag fick tom beröm av Fredde i helgen för att jag har varit så snäll! Haha stackarn, kan fan inte vara lätt för honom heller. Men jag känner mig fortfarande irriterad över jobbet, så vi får väl se om helvetet inom mig brakar lös ikväll då jag ska på jobbet, blir ett mindre psykfall över orättvisor.

Den som lever får se!

Kram!

Falk

Igår så såg vi första filmen av sex, Johan falk- GSI, och jag är heelt såld på filmen. Antagligen för att jag är en storälskare av svenska filmer, eller så kan det bero på att det inte krävs större hjärnaktivitet för att följa med.
Men bra var den iallafall, så ikväll blir det att hyra nr 2 och 3. För er som missat att robinson har premiär ikväll, kan jag bara rekommendera att kika på avsnittet, om inte bara för att den nya programledaren Paolo är med. Hoho, Fredde blir så förbannad på mig då jag envisas med att se Primo Paolo, och inte är det för att lära mig nya kockkunskaper inte, nejdå, utan för att det är nå't visst med karl'n.  (;

Nejdå, skämt åsido, det blir en lugn kväll med film och tv i riktig pensionärs-anda. Fattas bara dansbandskampen.

Nu ska jag försöka svänga ihop smördegsinbakad kyckling med kantarellost och potatiskrokketter, så nån nytta av Paolo kanske man fått?

Visst älskling!?




Svullo

Min mage är uppsvälld som en bulldeg idag, och jag känner mig såhär..






Jag är dessutom på dåligt humör, och ser ut så här..







Det resulterar i denna kombination...




Rubrik?

Godmorgon på er allihopa.

Joda, jag har just stigit upp eftersom jag inte har något jag måste stressa mig upp till på morgonkvisten.
Skrikiga barn, ett fast jobb eller något annat jobbigt jag måste ägna mig åt..
Det gäller att passa på medan man kan förstår ni, och vara så absolut lat och självupptagen man vet, för viips har ett halvår gått och där står jag med en skrikande bebis, hemorojjder och framfall som min barnmorska sa.

Idag ska jag nog inte göra något direkt vettigt, utan tänkte fördriva min tid på stan med fika och skvaller, kan hända jag försöker fundera ut någon julklapp till omgivningen. Man kan väl för en gångs skull vara ute i lite god tid vad gäller julklapparna, men det är fortfarande osett ännu.

Möblerade om lite i vardagsrummet igår, men jag är inte sådär riktigt 100% nöjd, eftersom tv:n måste stå mot ett fönster. Inte särskilt fint utifrån direkt, så isåfall måste jag hitta nån lösning med en rullgardin eller dylikt, och min mors förslag om att ha tv:n lite snett om tv:bänken vet jag inte om den föll mig i smaken.
Jag ska lägga upp bilder senare på de olika förslagen, så får ni hjälpa mig att lösa detta ilandsproblem.

När jag ids..


Tack

Tack för alla snälla gratulationer av er kära läsare!!

Hade maxrekord i besökare just den dagen, så nyfikna det var ni allt!
Jag måste få påstå att jag mår ohyggligt bra, lite ryggvärk i korsryggen, men thats it av krämpor. Aldrig känt av ett illamående eller så, så jag är väldigt förskonad från de mindre trevliga symptomen.

Däremot så visade vågen 63,5 kg från 58(!) på inskrivningen, så barnmorskan föreslog träning, haha.. Jävlar vad det går fort att lägga på sig nu, och jag som alltid tänk att "jag kommer aldrig att tillåta mig själv bli sådär gravidfet som alla verkar bli".. Vi får väl se om det va?

Vi har infört nya regler i huset nu också, inget snask och onyttigt och 1 timmas promenad varje dag. Än så länge har vi inte böjat med regeln, men tanken är ju iallafall bra.

Var på Ikea igår med päronen hela dagen, så idag hade jag tänkt möblera om i vardagsrummet och försöka skruva ihop lite lampor och grejjer, så ni kanske får se en bild senare om ni har tur..


Kram på er!


...Hemligheten...

Jaha mina kära kära läsare, nu har dagen med stort D kommit som ni kanske undrat över.

Här är "hemligheten"...












Japp, vi väntar barn, och ingen är gladare än vi, det kan jag lova!!!
Lillis är beräktnad den 1 juni, så det är ett bra tag kvar att längta..



Kram på er!!


Trapprenovering del 2

Så här har trappen utvecklats hittills, nu saknas bara golvlister och ett svart räcke!



Bloggtorka

Bloggtorka måste vara något som går ser jag, eftersom både jag och min svägerska drabbats av den. Har inte alls något intressant att skriva eftersom helgen enbart bestått av 30 timmars jobb, så nåt mycket mer än så hinner jag inte med. Jag kanske lägger upp en film senare idag, om jag kan lista ut hur faan man gör, och kaaaanske erkänner en hemlighet för er, men det blir isåfall imorgon. Inte ska ni få allt roligt skvaller på en och samma dag heller!

Under tiden gräver jag fram  bilder från Turkiet -07, och innehållet kan variera, hoho..

Ciao bellas!













































Jag ska måla hela världen lilla mamma..

Det var väl en överdrift kanske..

Nu jäklar ska vi ta tag i saker här hemma som tydligen bara stannat av, men borde verkligen fullföljas. Ett exempel är en halvmålad halltrapp. (heter det så ens?)
Sovrummet målade jag vitt, men så tog färgen slut och jag tänkte att måla hallen, det hinner vi seeeeeen...

Jo just det, det var väl ungefär ett år sen snart det var klart, men trappen till nedervåningen är fortfarande grå. Inte vidare vackert som sagt, så nu ska väggarna bli vit, trappstegen vita & slutligen ledstången svart!
Tror det kan bli riktigt coolt faktiskt, och medans fredde får andningsproblem av oljefärgen så ska jag ge mig på att måla listerna i matsalen.

Är på språng till pappa strax för att hämta lillan som också jobbat natt och kört traktor med morfar på jobbet, så tusen tack för hundpassningen kära lilla far!!

Hejs!!



Helg igen

Oj vad tiden går, nu är det helg igen. Är inte ledig denna helgen heller, utan jobbar natt fredag och lördag för ovanlighetens skull. Hade tänkt vara en riktig hemmafru idag och tvätta upp alla tvätthögar som pryder golvet så vackert, och möjligtvis rensa  ur min garderob.

Blir en långprommis med Loke snart också, nån som vill följa så ring!? Ska även hämta Maggie idag, måste erkänna att jag saknar min lilla sprättkorv litegrann. Hoppas värsta löpen har lagt sig nu, såg att Loke var så frustrerad  igår så han fösökte sätta på stackars katten. Det gick väl inge vidare direkt.

Jo, har förresten spanat in ett nytt köksbord som jag är sugen på att köpa.
Spana in kort nedan..



Inhandlat

Blev som sagt några nya inhandlade saker på stan, krukor, blommor, doftljus och annat krafs. Här är några exempel. Satsade denna gången på en garderobs blomma, menar den borde ju heta så av en anledning. Haha..




Krukor, blommor & ljuslyktor från Buketten



Limefärgat underlägg från Indiska



Skapade lite med ljuslyktor & bricka som inte användes..


Shopping

Eftersom jag känner mig lite krasslig idag och är rädd att en förkylning kommer smygande, tänkte jag shoppa loss lite, eftersom jag har hört att det brukar minska symptomen. Tanken är att jag ska försöka satsa på levande blommor i mitt vardagsrumsfönster, men av någon underlig anledning brukar alla mina blommor dö efter en kort period i detta hus. Tror bestämt det har något med luftfuktigheten att göra.

Ni vet väl vad dom säger, "man måste kunna hålla en krukväxt vid liv, för att sedan kunna ta hand om ett djur, för att slutligen hålla liv i en unge".

Haha, det sket sig redan där med blomman.

SpoOoky

I natt/morse så har vårat lilla husspöke varit i farten igen har vi konstaterat.

Fredde vaknar av att han tror att jag är på väg till jobbet och går runt runt i hallen och stampar i mina högklackade skor, men märker till sin förvåning att jag faktiskt ligger kvar i sängen och sover. Detta pågår en stund för att sedan plötsligt bara tystna. Han går ner för att titta så att ingen brytit sig in, vilket ingen förstås har. Min sänglampa har även tänts inatt, och inte var det någon av oss kan jag konstatera. 

Funderar på om jag ska ringa ghost busters eller ett medium, för att hjälpa den stackars själen som uppbenbarligen inte fattat att den är död. Måste ju vara grymt jobbigt att springa omkring dag som natt kan man väl tycka.


Idag har jag även hämtat hem kära Loke från Hannah där han har varit nu i några dagar medans Maggis har löpt på som aldrig förr, och jag tror det var väldigt skönt för dem båda att få slippa varandra just denna tid. Däremot så var det väl inte lika roligt för familjen Wahlvik/Johansson, eftersom byrackan har markerat på varenda gardin, och fråga mig inte varför han beter sig på det viset. Han är absolut inte orastad eller har problem att hålla tätt, utan jag tror snarare det har något med hans översexualitet att göra. Han är ju dock kemisk kastrerad för att vi skulle se om det var värt att göra en riktig, alltså menar nu balls off! , men jag tror tyvärr den iden inte fungerar heller. Observera att detta kan han göra vart som helst, i ett hem med eller utan hund spelar ingen roll.

Någon duktig hundmänniska därute som har något tips på hur man kan träna bort detta vidriga beteende tas tacksamt emot!



Ella + Loke= Sant

Idag har Loke fått flytta till Ella och familj i några dagar då Maggan är i höglöpen. Trots han kemiska kastrering blir han som besatt av henne, och kåtare hund har aldrig skådat mina ögon.

Har egentlingen inget vettigt alls att skriva, så ni får några kort på villkorlös kärlek istället.












Grattis!

Grattis pappa & alla andra  fädrar i familjen på eran speciella dag idag! (;
Kram från mig..



Lördagen dårå

Det blir ett snabbt inlägg ikväll då jag har en del att göra innan jag ska gå på mitt nattskift.
Kan ju konstatera att kvällen var helt okej för min del och våra kära greker till karlar dansade som aldrig förr.

Ni kan kika på Hannas blogg för mer information under länken "ellalivet".
Här bjuder jag på lite bilder under kvällen.









Om det nu inte vore för att jag är så förbannat oteknisk så hade jag skrivit under alla kort, men ger nu fan i det eftersom jag tydligen inte fattar hur man gör. Har provat nu några gånger och det verkar bara bli myrornas krig på skärmen så ni får väl helt enkelt hitta på själva vem som pryder korten.


Hejs!

Just ja..

Jag glömde bort att jag skulle tipsa er kära läsare att Dollarstore har fått in jättefina ljus i allehanda metallicfärger. Eftersom jag är en ljusgalning så kan jag säga att det går åt ett antal ljus här varje vinter, så passa på att fynda medans det finns några kvar. Dessutom kostade de bara en tjuga, så dom är helt klart värda priset.



Ooh Mamma Mia

Jahapp, så ikväll bär det alltså av på Mamma Mia inspirerad fest i Lillpite, dvs jag, Hannah, mamma och moster Åsa, och resterande 100 anmälda qvinnor. Mat och dryck finns till försäljning, och det bästa av allt är väl att karlarna inte får komma dit förrens kl 22.00.

Dresscode: Sommarkläder för kvinnor, uppknäppt vit skjorta för männen. Kan ju bli en prövning att gå i mina sommarskor och leggings i mitten av november, men vad gör man inte för en sommarfest.

Kameran ska givetvis med så jag förevigar kvällen åt er nyfikna..



Stolpskott

Dagen började kl 07.00 av att jag vaknade av en tandläkarborr i huvudet. Ungefär. Så lät det när en gröngöling från Js Rör kom och började kapa av ledningar i det forna köket som vi renoverar. So far, so good.

Men aldrig förr har man väl varit så skitnödig som då vattnet är avstängt, eller i akut behov en dusch. Det skulle väl inte dröja alltför länge med att få jobbet gjort tänkte jag, och höll krampaktigt in röven halva morgonen, om det nu inte vore för att yngligen råkar kapa av en värmeledning.

Inte nog med att jag var skitnödig, nu började värmen sjunka så fint också. Det var väl i den stunden jag tog mitt bihang med mig och våldgästade Hannah, men lagomt tills jag kom fram hade ju bajsnödigheten såklart försvunnit.

Där fördrev jag några timmar tills huset var fritt fram, och synen som mötte mig då jag kom hem var väl inte alltför trevlig. Upprivet golv med tanke på att det hade läckt från röret , och en konstig avlopps/svets/äckel lukt svepte runt i huset, och spån prydde hela hallgolvet så vackert. Tack!





En forna väggmålning

Hittade denna bild på en väggmålning från våran förra lägenhet som jag tvingade Fredde att måla. Skitsnygg var den faktiskt, och det syns lite dåligt på bilden men den gick från golv till tak iallafall. De andra väggmålningarna som har kommit och gått har jag nog inte förevigat på bild vad jag kan minnas.




Efter ett besök på Nodo ikväll med god vän, enchokladbollochkakaoch4kopparkaffe senare kan jag bara meddela att jag mår illa.

Nu blir det soffläge!

Hejs!

Efterlysning!!!!

Jag har kommit på att jag vill göra en väggmålning på väggen i matsalen. Har givetvis inte nämt detta till min kära sambo som garanterat kommer att svära en hel del och bita av sig naglarna i ren frustration då han läser detta. Vi har hunnit ha diverse väggmålningar i både lägenhet och hus, som senare har blivit övermålade för att en viss person lessnat att se skapelsen. Läs: jag.

Meen.. Skit i det, då hotar jag bara med att "då gör jag det väl sjääälv då" , och vips har han hjälpt mig med mina påhitt eftersom min målarkarriär la jag på hyllan innan jag ens började. Sammanfattningsvis för er som kanske inte insett hur pass dålig jag är, kan jag väl meddela att jag och en pensel är väl ingen höjdare direkt, och eftersom nu Fredde råkar vara målare i grunden tycker jag att resurserna som finns ska utnyttjas.

Så nu till min efterlysning. Läste i någon kärringtidning att det ska finnas schabloner från Panduro (?) som ska efterlikna två händer som pekar mot varandra. Inte nu som två pikadoller utan en finare modell. Har för mig att det ska finnas en liknande tavla av konsten. Skulle gärna vilja ha tag i någon sida där man kan beställa detta underverk ifrån, så har någon en susning, so please let me know!

Thats it!

Ibland funderar man.

Läste just Hannas blogg (ellalivet.blogg.se), om att folk är så förbannat dåliga på att lämna kommentarer. Jag håller med henne, här skriver man om inte alltid så jävla intressanta saker för allmän beskådning, men ändå! Ids man nu gå in och kolla folks bloggar, så ids man väl lämna en kommentar eller?

Jag kommenterar dom gånger jag är in på någons blogg, vilket inte är ofta, och kan ärligt erkänna att det är 2 bloggar jag följer. Mina svägerskors, men thats it. Skulle jag nu mot förmodan läsa någon annans så lämnar jag ett avtryck, det hör lixom till god ton men folk har väl inte förstått det rikigt.

Är tyvärr alldeles för lite intresserad av att surfa runt på bloggar, men vi är väl alla olika.

Så ibland funderar man.

Är en konstig kommentar bättre än ingen alls?
Kolla exemplet nedan, ang inlägget om Eddie från långtnerihalsen..


"vi får ta en fika i helgen kawi. Jag hör av mig, har uppdaterat bloggen föresten, blev en massa rader om Rahlendfeldt han går mig på nerverna :S. vi hörs"


Utdrag ur hans/hennes blogg..


Inte nog med att du är homosexuell nu klär du ut dig till en tjej med ? , är det svårt att bestämma sig eller ?. Av alla halloween kostymer som man kan ha på sig valde du att vara en tjej. från heterosexuell till bisexuell till hermafrodit ? vad är nästa steg ska du operera bort ditt riktiga könsorgan o sätta dit en strap on ?

Du lägger botox i läpparna din ponny? menar hur patetisk är man som person att man lägger botox i läpparna, puta du inte med läpparna tillräckligt manuellt på varenda bild ? eller vill du att det ska ske automatiskt framöver så du har en sak mindre att göra ? okej nog om en inledning. Detta skrev krillebooi i ett av sina inlägg OBSERVERA FETTEXT :


Ehh jaha, vad säger man? Haha!

Ibland gör det så ont!

Ibland gör det så jävla ont då jag tänker på Eddie. Trots att det var ett halvår sedan han fick lämna oss, och alldeles för tidigt.

Vissa hundar sätter sina spår, andra djupare. Han var en sån, som satte djupa spår.

Saknar dig..





















Anledningen..

..Till varför en chihuahua behöver galonbyxor och stövlar en sån här dag.





Observera att Maggan egentligen ska vara vit till färgen.

Jaha, det var den helgen..

Fort var det gjort kan man väl säga.
Jobb 20 timmar, sömn 15 timmar. Finns inte mycket tid över till annat alltså! Suck.. Fredde lyckades bra som barnvakt åt Ella iallafal, trots storbajsning, gallskrik och vällingvägran! Men jag måste säga att han fixade det med bravur, inte så lätt om man aldrig skött ett barn eller bytt en blöja förut.

Han var lika trött som mig igår haha..


Dagens todo:

  • Söka igen alla kassakort jag har slarvat bort och glömt fylla i
  • Söka igen papper om en ny årsanmälan till arbetsförmedlingen
  • Snabbstäda innan jobbet
  • Starta en tvättmaskin

Mer än så lär jag inte hinna skulle jag tro..


RSS 2.0