Tiden går & vi med den..

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Nu är glada julen slut, slut slut!

Och thank god för det kan man väl sammanfatta det hela. Visst är det trevligt och mysigt att fira jul med nära och kära, men varenda jul är det samma sak, en massa rännande hit och dit för att hinna träffa alla! Uppesittarkväll den 23:e med halva F's släkt, jobb 7.00-16.00 och sen julfirande med fam johansson & släkt den 24:e, och slutligen juldagsfirande med resterande halva av F's släkt den 25:e.

Är inte julen till för att koppla av och umgås? Känns som den absolut mest stressade tiden på året iallafall kan jag tycka, SÅ därför har jag och min trogna vapendragare bestämt att nästa år firar vi jul här hemma, och alla som vill umgås med oss på julafton får väl se till att pallra sig hit då. Sådetså!

Igår hade vi en shoppingdag på stan och brännde alla julklappspengar på ett nytt köksbord och en ny lampa till "matsalen". Fint blev det men det saknas fortfarande lite lull lull för att få den ombonade känslan, kanske lite tavlor eller varför inte en matta.. Har försökt få med mig svägerskan på stan idag för att reka det men där fick jag nobben. Känns faktiskt inte så lockande att plumsa till stan i det här skitvädret om jag tänker efter, funderar starkt på att bädda ner mig i soffan istället.

Vi får väl se om det.

Lägger upp kort ikväll på det nyinhandlade om kameran har fått för sig att fungera igen, återstår att se.

Hejs!

God Jul!

Har lagt barnen under granen, klapparna i sängen, kakorna är tvättade, golven är bakade, har hängt ut gröten i julkärven, lagt skinkan i frysen, köttbullarna är slängda, satt fjädrarna i riset, har klätt granen med nybakta lussekatter eller var det dem vi skulle haft på lucia?

Strunt samma, huvudsaken är att jag har järnkoll på allt, snart klar och inte ett dugg stressad!
Trevlig midsommar på er alla!

Du härliga vintertid!

Visst är det underbart att bo i Sverige vintertid? Och framförallt med all denna ljuva snö som har kommit nu de senaste dagarna? Här är några exempel:

  • Det är inte lönt att skotta snö, ett halv dygn senare så är det om möjligt ännu mer än vad det var på morgonen
  • Om du nu envisas med att skotta, får du kallt räkna med att göra det en timma senare, då plogbilen äntligen plogat på din gata och så fint gjort en 2-meters driva framför infarten
  • Biljäkuln har givetvis frysit igen. Hur mycket du än drar och sliter så är det ingen ide', den är fullkomligt täckt med is runt varje dörr, så enda chansen är att hälla varmvatten på eländet för att tina skiten. Sagt och gjort, dörren går upp, men voi'la, så fort du ska stiga ur igen så är det samma visa. Och där sitter du instängd i den återigen frusna bilen och tar dig inte ur.
  • Givetvis händer detta samma dag som du har något viktigt ärende att uträtta, eller varför inte då du är som mest stressad förstås.
  • Småhundar är förstås inte gjorda för detta klimat, så en simpel rastning kan liknas med att fjällvandra under drastiska förhållanden, eller möjligtvis leda till en stelopererad chihuahua.

Ja du härliga vintertid!



Den bästa julklappen kom idag!


Idag fick vi provsvaren på fostervattensprovet och de visade att lilleman i magen mår alldeles förträffligt bra och är fullt frisk på alla sätt! Känns oerhört skönt och känns som att en sten har lättat från mitt hjärta! Eftersom min graviditet har kantats av blödningar och troligen ett mf eftersom det verkade ha varit 2 stycken från början, så kan vi äntligen andas ut och njuuuta av det tid vi har framför oss med allt vad det innebär!

Innan har vi varken vågat hoppas eller tro någonting, med rädsla för att ngt ska hända, men nu ska vi ta igen all förlorad tid med att njuta och planera kommande barnrum, och faktiskt våga titta och möjligtvis t.o.m köpa små babykläder till vårat lilla underbarn. Ikväll ska vi fira och bara rå om varandra, och för en gångs skull faktiskt få vara GLAD!





Förbannade 3G!

Jaha, nu har vårat internet kapsejsat tack vara en snöstorm i södra sverige. Så roligt är det att ha mobilt bredband ska ni veta, särskilt då inte skiten fungerar som den ska. Kan därför inte blogga något förrens skräp internet är tillbaka, och jag sitter just nu på jobbet och knåpar ihop dessa rader. Missförstå mig rätt nu, jag har inte gått till jobbet för att blogga, så desperat är jag inte, haha, utan jobbar dessvärre hela helgen.

Har hunnit med att rantat halva dagen också, varit på beijers och spanat in en ny innerdörr till "nya" rummet, hittat den grymmaste tapeten till en fondvägg i samma rum, och sistaminuten handlat julklappar till de mindre på Dollarstore, vilket säkert halva stan också gjorde just idag. Så att döma på den evighetslånga kön.

Nej vet ni vad, nu måste jag göra nån nytta så jag får gå hem så småningom.. På återseende snart förhoppningsvis!

Adios amigos!

Det tar sig..

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

 

Ul den 7/10, som jag läntar att få se karatekid sprattla på som sist förhoppningsvis..

 

Nu ska gubben koka knäck och jag tänkte snabbstäda lite i röran här hemma innan det blir en långkörare av prison break säsong 2 och knäckkappätning! Haha..

 

Just ja, snälla Louise har tänkt hjälpa mig med bloggen så jag ska maila dig några bilder och förslag så du får ett humm om hur jag vill ha det! Allt är bättre än vad den ser ut nu!

 

Kram så länge!


Elton

Det blir namnet på vår lille pojkvasker som förhoppningsvis anländer i juni.
Hin hole himself kommer och hemsöker er i all evighet som tänkt tanken att ta samma namn..

Mohawhawhaw..



Detta är nog för övrigt årets bästa låt, så kolla in Rise Against- hero of war nedan



http://www.youtube.com/watch?v=kFin2omSlgY





gjds'Gaks

Nu har jag provat sista hands valet av bakgrund och alla är lika förbannat fula!

I need a little help from my friend please!

Bara så att ni vet

Så har jag namnsdag idag. Just det!


Malin är ett egennamn och kvinnonamn och en nordisk form av det hebreiska namnet Magdalena, som betyder "kvinna från Magdala".
Malin var ett av 1970- och 1980-talens största modenamn. Populariteten tog fart när filmerna om Saltkråkan visades för första gången i svensk TV och fortsatte sedan att öka under lång tid. 31 december 2005 fanns det totalt 48 255 personer i Sverige med namnet, varav 40 678 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 344 flickor namnet, varav 190 fick det som tilltalsnamn.
Namnsdag 10 december, tillsammans med Malena.

Jag tappade något!

Humöret!!! Vart fan tog det vägen?


Kommer hem idag efter jobbet, jobbade dock bara halvdag men vaddå, I'm a pregnant woman, remember?, och får se att huset är om möjligt ännu stökigare än då jag lämnade det 06.45. Till saken hör då försås att kära gubben steg upp samtidigt som mig, och han avgår inte till jobbet förrens kl 10.00 ca.. Vad hände under de där 3 timmarna han var hemma?

Städat? -Nope! Säkert gjorde han något mycket viktigare, som gitarrspel möjligtvis? Hade tänkt gå på promenad med kräken efter jobbet, men nu måste jag helt plötsligt städa, tömma diskmaskin, in med skitig disk, ut med hundarna och sen handla och fixa middag eftersom våran kyl är så tom så hundarna skrattar, för att citera min fars bevingade ord. Date på nodo 17.00 och sen bio 18.30, sängen efter det för att orka upp imorgon 06.00.


Ja vart fan tog dagen vägen?

Kaos

Det är kaos på min bloggsida. Jag vet inte vad jag håller på med, ej heller vad jag tänkt. Men att det ska vara så svårt att få till en snygg bloggsida kan man ju undra, men så fort jag byter bakgrund tar det minst 1 dag innan den nya visas, och ser därför ut som HELL för att jag inte kunnat kolla innan jag bytte. (böt heter det kanske?)

Tur att jag la ner mina stora planer som webdesigner. Eller?


Återkommer..!

NRT har en egen fanclub!

Nu har No Remorse Tattoo givetvis skaffat sig en fanclub på fb förstår ni kära läsare, och smäll på fingrarna ska ni ha ni som inte gått med i den ännu. Och har ni inte fb så är det väl för fan på tiden det med!

Länken till sidan hittar ni här:



http://www.facebook.com/home.php?#/pages/Pitea-Sweden/No-Remorse-Tattoo-support/210008108912?ref=mf































I'm back..

Så, nu var semstern över! Hader verkligen ingen större lust att blogga i några dagar, men känner nu att motivationen är på gång..

Måste börja med att säga att jag är så jävla ledsen och förbannad för eran skull Erika & David, och jag kan förstå att livet känns fördjävligt och hopplöst många gånger, och det finns egentligen inga bra ord som tröst. Jag hoppas och vet att det blir eran tur nån annan gång..

Keep going strong friends!



Denna låt är för er!



http://www.youtube.com/watch?v=ZMRPfCRV2xI&feature=related





Så blir det..

Jag har kommit fram till att jag ska vila bloggen i några dagar, enbart för att jag har mycket annat att tänka på och jag känner att jag inte har någon vidare inspiration just nu. Inte så roligt för er att läsa en massa rappakalja, men händer det nu något absolut värt att veta så lovar jag att dela med mig av det. (;


Ciao bellas!

New love in town

Nothing looks quiet the same
I see people and places in a new light again
There’s a grace ascendent to a broken sky
Now I know, there’s a reason why
I feel so alive

Cause tonight,there’s a new love in town
Waking emotion, I thought I’d never find
Yes tonight how you turned it around
I wanna tell the whole world
There’s a new love in town

It's been a strange kind of low
Always held my head up high
Little did I know
That my rose-tinted reality
Would soon fall apart
Just by holding you gently
There’s a hope in my heart
I'm out of the dark

So tonight there’s a new love in town
Waking emotion, I thought I’d never find
Yes tonight, how you turn it around
I want to tell the whole world
There’s a new love in town

And everyone I met has made me what I am today
And every choice I made has led me here today
And every time I see your face
I find my way


Yes tonight there’s a new love in town
It's waking emotions thought lord I never thought I'd find
Yes tonight how you turned it around
I wanna tell the whole world
There’s a new love in town
There’s a new love in town





RSS 2.0